Kursleder

Ønsker du å lede et gøyalt og nyttig mestringskurs om hvordan tankene og oppmerksomheten påvirker humøret og handlingene våre?
Tankevirus er en prisbelønnet metode (Helseprisen, 2016) rettet mot forebygging og tidlig behandling av lette til moderate psykiske plager hos voksne (over 16 år). I kurset presenterer negative tanker som ulike tankevirus som kan behandles med psykologiske vitaminer.
ikon2x
Dette skulle alle som jobber med mennesker hatt kjennskap til!
Kursdeltaker, Trondheim (2020)
Hvor og når holdes opplæringene?
Jobber du i helsetjenestene, NAV eller kommunene kan du melde deg på våre kurslederopplæringer. Opplæringene tar én arbeidsdag, og holdes følgende steder:
Pris: 4200,-
Deltakeravgiften inkluderer tilgang til kurslederplattformen i 12 måneder. Etter dette kan tilgangen forlenges (3.800,- per år). Maks 30 deltakere per opplæring.
Ønsker du informasjon om våre kommende opplæringer?
 
Som kursleder får du:
  • Tilgang til en enkel og brukervennlig kursplattform
  • Kursmateriell tilgjengelig på norsk, engelsk og ukrainsk
  • Faglig veiledning med psykolog hver fredag
  • Tilbud om å delta på årlig oppfriskningseminar
  • Tilgang til repetisjonsfilmer fra opplæringsdagen
  • Tilgang til vårt digitale kursrom slik at du kan tilby e-kurs i Tankevirus
  • En morsom og lærerik dag sammen med andre engasjerte fagfolk
  • Uttelling i spesialistutdanningene til Norsk Psykologforening (7 timer), Fagforbundet (8 t.) og Norsk Sykepleierforbund (8 t)
image-101.png
Våre undervisere

Tove H. Edvardsen (t.v.) er utdannet psykolog. Hun er tilknyttet Poliklinikk Helse og arbeid ved Lovisenberg Diakonale Sykehus hvor hun jobber som individualterapeut og kursholder for en rekke kurs rettet mot mestring av psykiske plager.

Hanne H. Brorson er utdannet psykolog og forsker, og jobber i dag som prosjekleder for Grubl – et nasjonalt prosjekt som skal gjøre moderne psykologisk behandling tilgjengelig på fastlegens kontor. Hanne har skrevet boken Tankevirus, og mottok Psykologisk Institutts Forskningspris (2013), og Helseprisen (2016).

Kristian Rem er utdannet psykolog og leder i dag Blå Kors Barnas stasjon Oslo. Kristian har flere års erfaring som kommunepsykolog for barn, unge og familier i Nordre Follo kommune.

Terms
Litt om Kurslederopplæringen

Kurslederutdanningen i Mestringskurset Tankevirus ble opprettet 2017 med støtte fra Helsedirektoratet, og så langt har vi lært opp over 1500 kursledere. Selve kurslederopplæringen tar én arbeidsdag.

Thermo yellow
Litt om Mestringskurset Tankevirus

Mestringskurset Tankevirus er en korttidsintervensjon i kursformat som går over tre ganger á 75 minutter. Kursinnholdet er utviklet av norske psykologer og forskere, og inkluderer en prisbelønnet programserie om psykisk helse, samt øvelser og små eksperimenter som gir brukerne/pasientene praktisk trening i å bruke den nye kunnskapen i eget liv.

Mestringskurset Tankevirus er basert på normalpsykologi og grunnprinsipper fra metakognitiv og kognitiv adferdsterapi. Kurset ble opprinnelig utviklet for Raskere Tilbake-tiltaket, men tilbys nå også ved flere NAV-kontorer, Frisklivssentraler, poliklinikker og sykehus.