Opplæringer og e-opplæringer 2021

Ønsker du å lede et gøyalt og nyttig mestringskurs om hvordan tankene og oppmerksomheten påvirker humøret og handlingene våre?

Tankevirus er et prisbelønnet konsept (Helseprisen, 2016) rettet mot forebygging og tidlig behandling av lette til moderate psykiske plager hos voksne (over 16 år). I kurset presenterer negative tanker som ulike tankevirus som kan behandles med psykologiske vitaminer.

«Et konsept som helsenorge –
eller kanskje vi skal si det
norske folk – trenger!»

Tone Granaas, Juryleder Helseprisen 2016

Hvor og når holdes opplæringene?

Jobber du i helsetjenestene, NAV eller kommunene kan du melde deg på våre kurslederopplæringer. Opplæringene tar én arbeidsdag, og holdes følgende steder:

Pris: 3.600,-

Helsedirektoratet dekker selve opplæringsdagen, samt veiledningstjeneste. Deltakeravgiften dekker tilgang til kurslederplattformen i 12 måneder. Etter dette kan tilgangen forlenges (3.600,- per år). Maks 30 deltakere per opplæring.

Ønsker du å stå på epostliste for neste års opplæringer?

Som kursleder får du:

Våre undervisere:

Tove H. Edvardsen Stemsrud (t.v.) er utdannet psykolog. Hun er tilknyttet Raskere Tilbake-tiltaket ved Lovisenberg DPS, hvor hun er individualterapeut og kursholder for en rekke kurs rettet mot mestring av lettere psykiske plager, herunder Tankevirus-kurs.

Hanne H. Brorson er utdannet psykolog og forsker, og jobber i dag som faglig leder for
Kunnskap på resept – et nasjonalt prosjekt som skal gjøre moderne psykologisk behandling tilgjengelig på fastlegens kontor. Hanne har skrevet boken Tankevirus, og mottok Psykologisk Institutts forskningspris i 2013, og Helseprisen i 2016.

Kristian Rem er utdannet psykolog og jobber med barn, unge og familier i Nordre Follo kommune. Som kommunepsykolog underviser han om psykisk helse og livsmestring, og var med å bidra under utviklingen av Tankevirus Skole.

Litt om Kurslederopplæringen

Kurslederutdanningen i Mestringskurset Tankevirus ble opprettet 2017 med støtte fra Helsedirektoratet, og så langt har vi lært opp over 1000 kursledere. Selve kurslederopplæringen tar én arbeidsdag.

Litt om Mestringskurset Tankevirus

Mestringskurset Tankevirus er en korttidsintervensjon i kursformat som går over tre ganger á 75 minutter. Kursinnholdet er utviklet av norske psykologer og forskere, og inkluderer en prisbelønnet programserie om psykisk helse, samt øvelser og små eksperimenter som gir brukerne/pasientene praktisk trening i å bruke den nye kunnskapen i eget liv.

Mestringskurset Tankevirus er basert på normalpsykologi og grunnprinsipper fra metakognitiv og kognitiv adferdsterapi. Kurset ble opprinnelig utviklet for Raskere Tilbake-tiltaket, men tilbys nå også ved flere NAV-kontorer, Frisklivssentraler, poliklinikker og sykehus.

Les mer om Tankevirus

A-magasinets reportasje om Tankevirus var blant de ti mest leste sakene i 2015.
Les mer

Desember 2016 ble Tankevirus tildelt Helseprisen for sitt opplegg for psykisk helse.
Les mer

Støttet av: